BLOG'S OWNER :)

My photo
Hello peeps, you can call me Miera or Hayatz . I'm a twenty-one years old naughty girl and studying a major in accounting . Here where I express everything that comes to my head and bittersweet experiences of my life . Feel free to leave your comments and sharing anything with me. Thankyou Thankyou for visiting loves (:

Followers

Tuesday, May 1, 2012

Fast Food.

Assalamualaikum .


Hari ni tetiba rajin pulak nak update belogg nie . Bukan senang aku nak dapat mood rajin nie. HEE
Tadi time online facebook ternampak satu gambar . Nah amik tengok!





Inilah padahnya kalau kita terlebih makan fast food . Rasanya kalau makan sekali-sekala tak kan jadi macam gambar tu kot . Betul tak ? Fast food adalah makanan yang paling famous dan digemari tidak kira umur tanpa kita sedar keburukkannya . Tipu la kan kalau ada yang cakap dia tak suka fast food . Kan kan ? Mesti suka punya walaupun sikit . Aku pun suka semua fast food lagi-lagi KFC and Mcd . Dalam sebulan kadang-kadang lebih 10 kali aku melantak fast food. Memang tak sedar diri kan ? Bila nampak gambar ni baru rasa takut kot-kot jadi macam tu one day . Haha! Nak buat macam mana dah favourite >.< Memang diakui fast food merupakan satu keperluan kini kerana sekarang semua benda nak kena cepat kan . Semua orang busy dengan tugas harian . Kadang-kadang nak makan pun tak sempat . Dengan adanya fast food makanan boleh diperolehi dengan mudah dan cepat . Pergi saja mana-mana restoran fast food , pesan apa saja yang kita suka then tak sampai 5 minit ia dah siap untuk dimakan . Sangat senang kan ? Fast food  adalah makanan segera yang kurang baik untuk kesihatan kerana ia mengandungi sedikit khasiat pemakanan . Kalau dijadikan hidangan yang dinikmati sekali-sekala , makanan itu kurang memudaratkan . Tapi kalau dah selalu makan dan dijadikan menu harian , ia secara perlahan boleh memudaratkan diri kita . Tanpa kita sedari , ia akan mendedahkan kita kepada pelbagai penyakit antaranya obesiti , tekanan darah tinggi , penyakit jantung malah mungkin kenser usus besar dan banyak lagi . Ini pula lagi satu info yang terjumpa kat facebook .



Sangat kesian muda-muda lagi dah kena buang ovari . Ini semua sebab fast food yang kita makan hari-hari tu . Serious , scary kan ? So lepas nie nak try kurangkan makan fast food lah . Try laa slow-slow mesti boleh . Chewahh pandai nasihat, diri sendiri belum tentu boleh buat . HEE . Kalau kita berusaha mesti boleh kan . Maklumlah hidup kita nie panjang . Kalau boleh nak hidup sampai tua . So dalam masa yang sama kita mesti la jaga kesihatan supaya sihat selalu . So goodluck peeps berubah demi kebaikan! :')




#okebaiiii






Learn from yesterday, Life for today and Hope for tomorrow.

6 comments:

Kira Kekuri said...

ouhh bahaya! lepas ni nak kurangkan makan fastfood

Miera | Hayatz said...

iya. so goodluck! :D

AdilaAzmir™ said...

dah lama tak mkn fast food. hee:))

Miera | Hayatz said...

Fuhh. Bagusnya adila. Mesti sihat jea kan . Hee :))

LIYANA MASTURA said...

Ade bace bende ni. Memang tak bagus kan? Better makan kat rumah je:)

Liza Razak said...

kena kurangkan mkn fast food lepas ni...sob sob

Copyright by Miera Hayatz